El Baix Camp en lluita contra el racisme i el feixisme

Últimament a la ciutat de Reus ha aparegut un grup de feixistes que agredeixen i intimiden al moviment independentista i antifeixista de la nostra ciutat. El dijous 12 d’octubre van ser detinguts dos joves independentistes a la plaça del Teatre desprès d’una baralla que va començar quan un dels espanyolistes va començar a llançar esprais lacrimògens. Al ser detingut un dels joves, van ser agredits pels feixistes mentres la policia nazional els agafava i l’altre, estirat a terra i emmanillat, rebia una patada d’un dels policies.

[@more@]


El divendres 13 d’octubre un militant de l’Assemblea de Maulets Baix Camp i dues amigues seves van ser retinguts sense cap mena de motiu per la policia nacional a l’estació d’autobusos de Reus. Els 3 independentistes van ser obligats a parlar amb castellà i coaccionats amb amenaces com, "todos los independentistas tendríais que estar en la cárcel. Sabemos todos vuestros movimientos", "si nos tocaís mas lo cojones, vendremos y a deteneros a todos", entre d’altres del mateix estil. El succés va passar quan els tres independentistes es dirigien a l’estació d’autobusos per agafar un autobús, els dos policies estaven xerrant amb tres persones i al veure venir als tres independentistes es van dirigir cap al lloc on eren els tres joves amb prepotència i demanant la "documentación". En acabar un dels policies es va dirigir al militant de Maulets dient-li, "ves esto (referint-se al escut de la policia) pone policía, arriba pone nacional y ves la bandera?, Es la bandera de España, la que queréis descuartizar, España es una y no 51!"

El mateix divendres tres nazis van agradir a un jove. Durant la setmana següent, un grup de joves feixistes va anar a l’Institut Gaudí, quan els estudiants van sortir del centre, alguns dels joves feixistes amb les cares tapades van perseguir tres joves independentistes, d’entre 14 i 15 anys.

Animem el jovent de Reus a no quedar-se de braços plegats, a no acceptar intimidacions i a continuar lluitant per uns Països Catalans Lliures i antifeixistes!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Baix Camp en lluita contra el racisme i el feixisme

  1. Endavant amb la lluita antifeixista!! Visquen els grans catalans d’ERC!!!

    No volem feixisme sota cap forma!! No volem una Espanya que ens xucli la sang!! Visca Catalunya lliure!!

Els comentaris estan tancats.