PLUJA DE MULTES I ACUSACIONS CONTRA INDEPENDENTISTES AFECCIONATS AL FUTBOL


Són tres casos diferents, segons Alerta Solidària
Un veí de Pals que el 2004 va organitzar un autocar per a assistir al partit Catalunya-Argentina de futbol al Camp Nou ha estat sancionat amb una multa de tres mil euros per haver insultat uns policies espanyols i per haver participat en un intent d’allau a l’exterior de l’estadi. L’acusat, militant independentista del Baix Empordà, ho va negar al judici. No és un cas aïllat: l’organització antirepressiva Alerta Solidària en denuncia més.
La sanció d’avui ha estat ratificada pel mateix jutge de Contenciós Administratiu de Girona que divendres va multar, també amb tres mil euros, un seguidor del Girona per haver cridat insults, alguns contra Espanya, en el transcurs d’un partit a Osca. El responsable de seguretat del partit, present al judici, també el va acusar d’haver brandat una estelada, que segons ell és un símbol il·legal.
[@more@]

Un altre detingut després del Catalunya-Euskadi

Les dues sancions s’han aplicat en virtut de l’article 69 de la llei espanyola de l’Esport. Segons Alerta Solidària, el procediment de sanció administrativa constitueix una forma ‘ràpida i arbitrària de dictar sentències polítiques’, basades, únicament, en la versió dels cossos de policia i dels serveis de seguretat, i al vist-i-plau posterior de l’administració de l’estat. Vista la dificultat i el cost de recórrer-hi, la major part d’aquestes multes s’acaben pagant. Alerta Solidària diu que la persona implicada, massa voltes ‘veu amb impotència com li atribueixen actuacions simplement falses’. L’augment de multes i sancions per via administrativa a militants independentistes, intenta de ‘generar indefensió i desgastar l’acció política i reivindicativa al nostre país’.
El darrer cas relacionat amb el futbol que recull Alerta Solidària és la detenció, el 8 d’octubre, d’un afeccionat independentista, també gironí, després del partit Catalunya-Euskadi. En aquesta ocasió van ser els mossos d’esquadra qui van aturar el jove perquè duia una ensenya de suport als presos bascos, amb l’argument que era il·legal. La discussió posterior va acabar amb la detenció del jove, acusat d’atemptat, desobediència i resistència. El jove va denunciar els mossos per detenció violenta i el cas serà jutjat per la via penal, informa "alerta solidaria".
(Oct/2006)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.