BALEARS: EL PARLAMENT REBUTJA UNA MOCIÓ A FAVOR DE PROMOURE LA LLENGUA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

El Parlament balear ha rebutjat, amb els vots del PP, la moció presentada pel grup socialista a favor del compliment immediat de la Llei de normalització lingüística als mitjans de comunicació. En concret, la moció reclamava que IB3 faci un ‘ús correcte’ de la llengua, amb l’emissió de pel·lícules i sèries en català, i que TV3 i Canal 9 es puguin veure a tots els racons de les Illes. La iniciativa també apostava per promoure plans de de normalització lingüística en col·laboració amb els consells insulars.
El debat sobre la normalització lingüística és ben present a les Illes, en diversos fronts. D’una banda, pel polèmic decret del trilingüisme, que redueix el percentatge d’hores lectives en català a les escoles del 50% al 33%, per fomentar una tercera llengua estrangera. I de l’altra, per la intenció del govern balear d’aprovar un decret per a la creació d’un registre d’opció lingüística, mitjançant el qual els ciutadans diguin amb quin idioma volen ser atesos per l’administració.
[@more@]Sobre això, l’Obra Cultural Balear ja ha expressat els seves queixes perquè considera que el decret infringeix la llei de normalització lingüística, que estableix el català com a llengua pròpia de l’administració.
La llengua també va ser motiu de discòrdia en el debat de reforma de l’estatut de les Illes, però finalment el PSIB va fer costat al PP i va renunciar a incloure l’equiparació dels drets lingüístics del català i l’espanyol, informa "vilaweb.cat".
Govern concedeix a El Mundo una subvenció de 348.000 euros

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a BALEARS: EL PARLAMENT REBUTJA UNA MOCIÓ A FAVOR DE PROMOURE LA LLENGUA ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

  1. De nou, els pactes socialistes-populars tornen a perjudicar a Mallorca!!

    I pensar que Mallorca és l’illa on vaig néixer!!

    Ànims, mallorquins!! Donem canya al PP!!

Els comentaris estan tancats.