EL VALENCIANS “OBRINT PAS” ACUDIRAN A ALCÚDIA AL VII CONCERT ROCK´N´ LLENGUA


Hi haurà setena edició… a Alcúdia. Divendres, dia 13 d’octubre, es realitzarà una nova edició del festival Rock’n’llengua en una nova ubicació: la plaça de toros del municipi del Nord de l’Illa. El cartell que s’ofereix sembla que serà del gust dels més joves: els valencians Obrint Pas, els catalans inqualificables de Plouen Catximbes i els illencs Anegats, Fora des Sembat i Tutu Pa.
El festival, organitzat per Mallorca So, compta amb la col·laboració de Joves de Mallorca per la Llengua, que noliejarà autobusos des de diferents punts de l’Illa per aquells joves que vulguin acudir al concert. A nivell institucional, la iniciativa comptarà amb el suport de l’Ajuntament d’Alcúdia, el Consell de Mallorca i el departament de Política Lingüística del Govern. Cal recordar que les sis primeres edicions d’aquest festival, que va néixer en època del Pacte de Progrés per tal que Palma comptàs amb un gran concert de rock en català, ja que la ciutat és la zona illenca on més en retrocés està la llengua, varen venir a la plaça de toros de Palma
[@more@]. En la darrera edició, celebrada el 16 d’octubre de 2004, es va notar un descens de públic en relació a edicions passades. Però sí que el públic assistent va fer notar el seu descontent amb la política lingüística que impulsa el Govern Matas.
Quant als grups que hi prenen part, hem de dir que Obrint Pas és, ara per ara, el grup més internacional del panorama musical català, amb gires per Europa. Després del seu pas per Rock’n’Llengua, prosseguiran la seva gira europa per Praga, Budapest i Croàcia. Posteriorment visitaran també el continent americà, viatjant des de Xile fins a Nova York. Cal recordar que, als Premis Enderrock 2006 per votació popular, els valencians varen obtenir els premis al millor artista o grup, al millor disc (En moviment!), al millor directe i el tercer a la millor cançó (Som), entre d’altres nominacions.
D’altra banda, els serverins Anegats ja varen participar en l’edició del concert per la llengua de fa dos anys, tot i que, d’aleshores ençà, s’han refermat com una de les realitats de l’escena illenca, amb dos discs publicats (Illenc i Móns diferents), que han obtingut molt bona resposta de públic. Quelcom semblant passa amb els llorencins de Tutu Pa, que aquest estiu publicaren Segueix es moviment. La veterania del concert la posarà els quinze anys de Fora des Sembrat i la revolució, els catalans de Plouen Catximbes ,informa "Diari de Balears".

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.