Com s’atreveixen?

Com s’atreveixen a ser racistes, ells que fa 30 o 40 anys van venir amb el mocador de fer farcells amb totes les seves pertinences, amb els anomenats borreguers, desesperats, morts de gana, esperonats pel Generalísimo (amb una clara maniobra per destruir l’idioma i la cultura catalana)? Vivien en coves i barraques (turó d’en Carig, la Salut), en fi, on podien, perquè allà d’on venien no hi podien viure ni podien guanyar per menjar. Què haurien fet ells si hagués estat a l’inrevés? Si els emigrants haguéssim estat nosaltres, arribant a una terra estranya, imposant-los el nostre idioma i el nostre ball (la sardana), i negant-nos a aprendre la seva llengua. [@more@]Com s’atreveixen a ser racistes, ells que fa 30 o 40 anys van venir amb el mocador de fer farcells amb totes les seves pertinences, amb els anomenats borreguers, desesperats, morts de gana, esperonats pel Generalísimo (amb una clara maniobra per destruir l’idioma i la cultura catalana)? Vivien en coves i barraques (turó d’en Carig, la Salut), en fi, on podien, perquè allà d’on venien no hi podien viure ni podien guanyar per menjar. Què haurien fet ells si hagués estat a l’inrevés? Si els emigrants haguéssim estat nosaltres, arribant a una terra estranya, imposant-los el nostre idioma i el nostre ball (la sardana), i negant-nos a aprendre la seva llengua. Quant ens haurien aguantat? La resposta és clara, mireu El Ejido, a Terrassa (Can Anglada), o sense anar més lluny al barri de la Pau, on està a punt d’esclatar una bomba al mínim. En una enquesta publicada pel diari El Punt el 24 de maig del 2002 referent a la immigració, els entrevistats amb més nivell d’estudis consideren la immigració més positiva, i a l’inrevés, a menys nivell d’estudis, la consideren més negativa. I els fills de pares catalans també la consideren més positiva que els fills d’immigrants d’Espanya (…?). També haig de dir que comentaris com els que ha fet l’imam de Barcelona sobre el racisme dels catalans no fan cap bé a la integració de la seva comunitat. Per cert, sóc nét d’immigrants.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.